Предишна глава  Съдържание  Следваща глава 

Обръщането на Арвинд

Един ден Виктор ми каза, че неговия шурей искал да ме види. Името му беше Арвинд и той бил заклет хиндуист. Мразел Виктор и жена му, защото са християни. Посетихме го в офиса му. Тогава той работеше като менаджер за някаква международна компания. Много хора му бяха подчинени, а заплатата му - много добра за индийския стандарт - 15 000 рупии (около 300 долара). Той беше висок и доста як индиец, млад, на 34 години. След обичайния встъпителен момент на разговора, като поздравление и “Как си със здравето?” без да губя време аз пристъпих към същинската част на свидетелствуването. Но нека чуем всичко от неговата уста.

“Преди да позная Исус аз бях идолопоклонник и се смятах за велик и силен. От моето детство започнах да пия вино и когато по-късно се присъединих към армията моето винопийство се увеличи. Поради моята войнствена натура не можах да служа в армията повече от десет години. Най-накрая ме уволниха от там. От него момент моя лош навик да пия се увеличаваше от ден на ден и аз започнах да използвам наркотици. Намерах си много и различни работни места, но поради моята независима природа не можех да се приспособя към тях. Но един ден следобяд, когато бях в офиса си моя зет Виктор дойде със Серафим и той ми разказа за Исус Христос. Тогава аз казах на Серафим, че не искам да слушам, но тай ми отвърна, че съм човек без мир, че животът ми не е добър и че съм много беден. Аз много се ядосах и му казах:

- Как можеш да ми кажеш тези думи? Не знаеш ли, че тук аз съм шафа и 50 човека слушат моите заповеди и те отиват там, където аз желая? Но погледни и дрехите ми, виж здравето ми и моя мотор! Ти си на грешен път. Аз съм най-щастливия човек в света. Но аз искам да знам, как смееш да ми кажеш тези глупави думи?

Тогава Серафим ми отговори, че всеки, който няма Исус е беден, нещастен и без мир и той продължи:

- Но слушай ме внимателно. Исус може да те промени и да премахне твоите лоши навици, ако го приемеш като твой Спасител.

Аз му отговорих:

- Вероятно ти не знаеш, че тук е Индия - земята на многото богове. Аз съм поклонник на Шива и Хануман Джи, така че много пъти аз съм давал от кръвта си на богинята Кали Ма. Как мога да помисля да оставя моите святи богове и да се покланям само на Исус? Невъзможно!

Тогава Серафим ми сподели Евангелието и ми каза:

- ОК, давам ти голямо предизвикателство. Ако ти приемеш Господ Исус, тогава Той може да промени твоя живот в рамките на 6 месеца. Иди си у дома и мисли относно Господ Исус.

Тогава аз му казах:

- Аз нямам нужда да мисля относно Исус. Ти можеш да си вървиш.

Когато се прибрах у дома цялата нощ не можах да заспа поради думите на Серафим, които той ми каза, че нямам мир и нямам добър живот. Тогава реших да приема неговото предизвикателство, защото това беше в моята природа да приемам всякакво предизвикателство. Реших да приема Исус и да опитам как Той може да ме промени. На следващата среща Серафим ме попита, какво мисля относно Господ Исус? Аз му отговорих:

- Поради моята войнствена личност, много пъти аз се борех с живота, така че приех предизвикателството ти.

От него ден станах вярващ в Господ Исус и Серафим ми даде кръщение в река Гомти. Тогава започнах да ходя с Серафим и Виктор и да ги слушам как те споделят Евангелието с хиндуистите. Два месеца след моето обръщение моята сестра по плът Бина ми каза, че ако искам мога да видя Исус. Това беше много изненадващо за мен, та същата нощ не можах да заспа. Когато всички заспаха седнах на леглото си и започнах да говоря на Господ Исус, че искам да го видя. След 15 минути видях огромна светлина, 100 пъти по-ярка от слънцето. Уплаших се да гледам славата и лъчението на тази светлина и започнах да викам:

- О, Господи, не мога да стоя пред тази светлина и Присъствие, така че моля те, иди си от тук. Аз знам, че ти си чист и свят, а пък аз съм грешен. Когато стана чист, тогава ще те повикам, но този път си иди от мен. Неспособен съм да те погледна.

След 30 минути светлината изчезна. Рано сутринта отидох в къщата на сестра си и й казах:

- Снощи, когато се помолих, “Исусе, искам да те видя.” си помислих, че ще видя Исус, но аз видях светлина, светеща повече от слънцето.

Тогава тя ми каза как Павел видял светлина и три дни останал сляп. Бях много щастлив и реших да живея и служа на Господ Исус до последния ми дъх.”

горе