Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Алжир

Площ 2 382 000 км2 Население: 33 555 370. Столица: Алжир с население 3 558 660. Официален език: Арабски и Френски. Грамотност: 50%. Народностни групи: 41 А - 31 Б - 5 В - 5 (А са народи, евангелизирани под 50%, Б - народи, евангелизирани над 50% и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: Мюсюлмани 99,4% Християни: 0,45% Мисионери в Алжир 25 (1 на: 1 342 215 население)

Молитвени нужди:

1. Опозицията на Евангелието е силна. Стотици години на сеене на семето, чрез упоритото работене на мисионерите е родило малко плодове. Мюсюлманите имат дълга и горчива памет за "християнските" завоевания, колониализъм и зверства, така че чудеса са необходими за да се преодолеят тези спомени и да се разчупят предразсъдъците. Зад това стоят не вързаните легиони на Сатана, които държат земята в робство.

2. Бог да постави управници с демократични разбирания и уважаващи религиозната свобода.

3. За здрава Алжирска църква с ефективни водачи стъпили върху Словото, посветени на паството си и дързостно прокламиращи Евангелието.

4. За закрила на алжирските християни от преследванията и заплашванията от семействата си, приятелите, работодателите и мюсюлманските екстремисти. Страхът води до отдръпване от общение, компромиси и връщане на зад. Молете се за твърдост, желание да страдат за Господ Исус вместо да бягат и смелост в свидетелстването.

5. Недостигнатите представляват на практика цялата нация:
* Растящите градове - образования елит, средната класа и отхвърлените бедни;
* Младите хора, които са разочаровани от действителността в страната си. Те представляват 66% от населението;
* Берберските народи в Атласките планини;
* Туарегите - 1-2 вярващи между тях. Работата там е спряна;
* Мзаб - градове-оазиси в Сахара. Нито един известен християнин между тях и не е правен никакъв опит да бъдат достигнати в техните затворени общества.

6. Активното мисионерство е в прогресивен упадък от 1970 г. Мисионерите са строго ограничени в своята дейност. Повечето използват светска работа за да получат виза и възможност за свидетелстване. Личното свидетелство и обучение, лагери и групи за изучаване на Библията са главните неща в служението им. Каква мъдрост, такт, смелост и вяра тези Божии слуги трябва да имат всред чести обезкуражавания и несигурност! От каква чувствителност те се нуждаят в тактичното помагане на няколкото групи вярващи в тяхното израстване без да доминират над тях!

7. Преводът на Библията на берберските езици (14) и разпространяването им; християнската литература, която е в голям недостиг; християнското радио и филма "Исус", които да бъдат мъдро използвани за привеждане на нови души към Господа.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.