Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Сингапур

Площ 648 км2. Население: 3 600 000. Столица: Сингапур – цялото население живее в столицата. Сингапур е най-чистия и озеленен град в Азия. Официален език: мандарин и английски. Грамотност: 90%. Общ брой езици: 24. Народностни групи 43: А - 12 Б - 22 В - 9 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: будисти 42,50%, мюсюлмани 14,90%, атеисти 14,80%, християни 14,60%, конфуцианизъм 8,50, хиндуисти 4%. Мисионери в Сингапур - 336.

Молитвени нужди:

1. Църковният растеж достигна върха си през ранните 90-те, но от тогава е намалял. Целите поставени за 2000 г. не бяха постигнати и младите хора до сега са по-малко откликващи. Молете се за нова вяра, видение и динамизъм, които да характеризират църквата на новото хилядолетие.

2. Главните предизвикателства пред Църквата са:
* Справяне с благоденствието – всички тези финансови ресурси ефективно да се употребяват за Божието царство. Много млади християни стават бездейни, когато се оженят и се включат в състезанието по материализъм.
* Ограничаващото правителствено законодателство срещу евангелизирането на населението. Християните се нуждаят от чувствителност в този мулти-етнически и верски контекст, но също и от смелост да стоят твърди, когато основни въпроси за религиозната свобода са нарушени.
* Единство между църквите. Има голямо очакване за значително жътва на хора след 2001 г.
* Мобилизацията. Творчески нови начини за включване на нови дългосрочни работници. Пречките пред мобилизирането на нови работници са задължителната военна служба, кариеризъм в едно общество на конкуренция и културни предразсъдъци по отношение на мисионерство зад граница.

3. Най-недостигнатите нарови в Сингапур:
* Малайското население. Всеки който се ражда малаец се счита за мюсюлманин. Това е водела до икономическо изолиране на малайците. Християните от другите етнически групи се колебаят да ги евангелизират от страх да не нарушат баланса в обществото. Известни са по-малко от 100 активни християни малайци. Молете се за премахването на психологическите, политическите и духовни бариери пред Евангелието. Наркоманията е основния проблем сред младите малайци.
* Индийското население е 55% хиндуисти, 25,6% мюсюлмани, 5% сикхи и 12% християни. Има много малко работа сред мюсюлманите, говорещи гуджарати, синди, хинди и бенгали, които произхождат от Северна Индия. Сред индийската християнската общност има много живи църкви, но техния растеж се дължи главно на раждаемостта на деца. Молете се многото езикови и религиозни бариери съществуващи сред индийското население да бъдат съборени.
* Работниците имигранти. Техния брой бързо нараства. Някои сингапурски църкви работят сред филипинци, тайландци, бирманци и японци. Предизвикателството, което стои пред сингапурската църква е достигането на бангладешците и хората идващи от Шри Ланка.
* Наркотиците – нарастващ проблем, приблизително 15 000 са пристрастените. 12 християнски групи са включени в работа с наркомани.

4. Сингапур е стратегическа и важна база за християнски служения и мисии. Повечето чуждестранни мисионери, базирани в Сингапур са включени в международно служение. Молете се Сингапур да бъде благословение за многото неевангелизирани нации и народи, които са около него.

5. В Сингапур има изобилие от помощни служения, имащи национално и международно влияние в следните области:
* Литературата – има около 60 християнски книжарници и 8 издателства отпечатващи книги, списания и брошури.
* Радиото. Молете се за: FEBC и TWR, които имат офиси в Сингапур. Радиопредаванията да бъдат излъчвани под ръководството на Божия Дух, с Неговото помазание, с мъдрост и с плод за вечен живот.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.