Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Мали

Площ 1 240 192 км2. Без излаз на море, на юг - савана, която преминава в пустиня Сахара, река Нигер тече в южната част на страната. Население: 12 509 700. Столица: Бамако с население 1 500 000. Официален език: френски. Грамотност: 31%. Народностни групи: 35 А - 30 Б - 3 В - 2 (А са народи, евангелизирани под 50%, Б - народи, евангелизирани над 50% и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 87%, традиционни вярвания 11%, християни 1,92%. Мисионери в Мали - 421.

Молитвени нужди:

1. Мисионерската работа се намножава, но все още в северните части на страната има много малко християнски работници. През 80-те години на 20-ти век над 20 мисионерски агенции започнаха работа в Мали, но тя все още е пионерска земя – християните са по-малко от 2%. Молете се повече мисионери да бъдат изпратени с необходимите дарби да бъде завършено евангелизирането на Мали.

2. И протестантите и католиците са нараснали в брой през последните 20 години със значителен брой обръщенци от мюсюлмански произход. Бедността ограничава обучаването на пасторите в Библейските училища. Молете се вярващите да растат в качествена зрялост и количествено като се използват сегашните добри обстоятелства. Молете се за значителен пробив сред мюсюлманските народностни групи в Мали.

3. Народностните групи, където мисионерската работа е установена и за която има нужда от молитва:
* Племето Бамбара е ключово за достигане на страната. Тук-там е имало малки победи в евангелизирането на Бамбара, но все още без значителен пробив. Молете се за духовен растеж на църквата сред този важен народ.
* Племето Фулбе, което е пръснато из цялата страна. Има няколко групи от вярващи между тях.
* Племената Фуланке, Касонке и Уасулунке показват нужността от специфично работене с различните племена.
* Народи без християни и работници: Мауре, Джалунке, Кагоро, Тукулор и Уолоф.
* Народи, където работата е в началото си: Бозо, Гана, Дуун, Манинка, Марка, Джотони и Сонинке. Няколко мисионерски агенции работят с тях, но в повечето случаи има по неколцина вярващи от племе.
* Северните народи са по-силни мюсюлмани и все пак пионерската работа между тях дава резултат – няколко общности сред Туарегите и Сонгай. Работата всред Тоарегите е била значително намалена поради тяхното въстание в началото на 90-те.
* Племето Догон дълго е пазело традиционната си религия, но много сега търсят алтернативи. Много се обръщат към Исляма. Тази възможност в промяната на мисленето им трябва да се използва до успех на Евангелието сред тях.

4. От 35-те етнически групи само 4 имат над 1% евангелски християни всички народи са в отчайваща нужда за добрата вест. 11 народа са без нито един известен Евангелски вярващ. Молете се за малките (и поради това пренебрегвани) народи: Дуун, Моси, Уолоф, Банка, Джотони, Пана, Самоа. Искайте Бог да открие правилния начин за достигане на тези народи.

5. Столицата Бамако. Там има 50 малки църкви и около 100 чуждестранни мисионери, но само една шепа от тях са включени в основаването на църкви. Много гета са все още без качествено свидетелстване. Молете се този стратегически център да бъде ефективно евангелизиран.

6. Християнски специалисти и помощни служения:

7. Превода на Библията. Най малко на 12 езика се нуждае от превод.

8. Аудио касети. С такъв нисък процент на грамотност касетите са важен и много добре приеман евангелизаторски и учителски инструмент.

9. Християнските програми по радио Мале имат широка аудитория. Молете се много да повярват и да бъдат насърчени чрез това служение.

10. Филма "Исус" е бил главен инструмент за отваряне на цели области от страната. Наличен е на 11 езика и по 4 други се работи. Молете се за мъдро и ефективно използване на този ценен ресурс.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.