Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Бахрейн

Площ 691 км2. Група от един голям и 34 по-малки безплодни острови в Персийския залив. Население: 694 155. Столица: Манама с население 376 456. Официален език: арабски. Грамотност: 85%. Общ брой езици: 3. Народностни групи 11: А - 5 Б - 4 В - 2 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 82,31%, християни 10,36%, хиндуисти 6,25%. Мисионери в Бахрейн - 45.

Молитвени нужди:

1. Бахрейн е политически и духовен ключ за целия Персийски залив – дори сега повече поради войната през 1991 г. Ислямът влияе на живота на бахрейнците с по-малка сила отколкото в заобикалящите го страни. Молете се демокрацията и религиозната свобода да бъдат изцяло установени.

2. Бахрейн се е доказал като добра база за християнското служение повече от един век. Американската мисионерска болница е добре позната и високо ценена, молете се това да продължава и да има плод от тактическото свидетелствуване на християните.

3. Най-голямата арабска християнска общност в Залива се намира тук – повечето чужденци. Тези вярващи имат няколко общности. Молете се за тях и за тяхното свидетелстване.

4. Сред голямата чуждестранна общност преобладават тези от южна и източна Азия, както и от Запада. Между тях има значителен брой християни. Молете се тези християни да имат смелост и мъдрост да споделят своята вяра извън общността си.

5. Работната сила от близо 200 000 души е 58% чужденци от 45 нации. Сред главната цел за материални неща, молете се християните всред някои от тези националности да печелят хора за Христос. Най-слабо евангелизирани сред чужденците са иранците, хиндуистите и мюсюлманите от Северна Индия и Пакистан. Повече от половината домашни групи са съставени от южноиндийци.

6. Медийните служения:
* Християнското радио. Радио FEBA излъчва 14 часа седмично от Сейшелските острови и сега развива програма на английски. TWR също излъчва от Кипър.
* Християнската литература. Християнската книжарница в Манама е добре посещавана и има мрежа от дистрибутори в целия Залив.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.