Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Индия
(3 част)
Щатите на Индия

Андра Прадеш. Територия: 275 000 км2 - пети по големина щат. Население: 72 милиона. Столица Хайдерабад. Народностни групи: 167. Религия: хиндуисти 88%, мюсюлмани 8,5%, християни 3,5%.

Молитвени нужди:

1. Андра Прадеш има третото по брой християнско население от индийските щати. 90% от тях идват от нисшите касти. Молете се сегашният мисионерски подем на църквите да се увеличи въпреки опозицията.

2. Недостигнатите: Висшите касти - само в няколко от тях е проникнало Евангелието. Мюсюлманите - затворено в себе си, урду говорящо общество. Малко е направено за да бъдат достигнати. Племенните народностни групи - повечето от тях са все още недостигнати и между тях няма нито един християнин.

Аруначал Прадеш. Територия: 89 000 км2 - отдалечен и планински щат на границата с Китай и Мианмар, политически изолиран. Население: 940 000. Столица Итанагар. Народностни групи: 21. Религия: анимисти 68,5%, християни - може би 10%, будисти 13,7%, хиндуисти 12%, мюсюлмани 0,8%.

Молитвени нужди:

1. Слава на Бога за растежа на църквата въпреки гоненията. Молете се законодателството, което ограничава църквите в тяхната евангелизационна насоченост да бъде отменено и конституционно да бъде гарантирана свободата на вероизповеданията.

2. Недостигнатите: Будистките народностни групи - те граничат с Бутан и са опозиционери на Евангелието. Анимистите, живеещи в централните и западни части на щата имат сложна и скъпа система на жертвоприношение, но са по-отворени за Евангелието.

Асам. Територия: 78 000 км2. Население: 25 милиона. Столица Диспур. Народностни групи: 60. Религия: хиндуисти 70,9%, мюсюлмани 24%, християни 4,7%.

Молитвени нужди:

1. Християнският растеж е бил бърз сред приемащите хора от племената. Най-големите църкви са Баптистката, Лутеранската и Презвитерианската. Липса на евангелизатори, основатели на църкви, библейски учители и преводачи ограничават по-бързия растеж.

2. Недостигнатите: Местното мнозинство асамци са хиндуисти. Един ден, може би, те ще бъдат малцинство в собствения си щат заради нелегалната имиграция на мюсюлмани идващи от Бангладеш. Това е предизвикало насилие и убийства, но през 1985 е подписано приятелско споразумение. Молете се този климат на мир да съдейства за разпространението на Евангелието. Някои от племенните групи са само частично евангелизирани, но все пак сред тях са били основани църкви. Други групи като Бодо и Раба остават недостигнати.

Бихар. Територия: 174 000 км2. Населeние: 95 милиона. Столица Патна. Народностни групи: 77. Религия: хиндуисти 81,5%, мюсюлмани 14,8%, християни 2,25%.

Молитвени нужди:

1. Северен Бихар е известен като гробището на християнските мисии. Опитите да се пожънат хиндуистите и мюсюлманите са дали оскъдни плодове. Крепостите на духовната тъмнина все още не са съборени.
* 11,7 милиона хиндуисти от по-висшите касти са чули Евангелието, но посланието не е социално прието. Само 3000 от тях се наричат християни (0,03%).
* 28 милиона от по-нисшите касти са по-добре евангелизирани; в 42 от кастите християните са 0,5%, но в най-малко 36 други касти няма нито един християнин.
* 12,7 милиона мюсюлмани са недостигнати. Никакъв опит не е направен за тях и има само една шепа обръщенци към Исус. Мюсюлманското малцинство живее в несигурност и е обект на хинду нападения.
* 11,5 милиона от най-нисшите касти са 0,7% християни. Молете се тези неграмотни, поругавани, презряни, живеещи в смазваща бедност хора да намерят свобода в Христос. Има голям потенциал да се събере жътвата, но най-големите бариери са липса на молитва за тях и работници. Молете се за мисионерите, работещи между тях.

2. Около 75% от всички християни са от южните племенни народи. Те са изолирани и презряни от другите бихари. Молете се срещу проблема на номинализма, който е породен от липсата на Писания и литература на техните езици, ниската им грамотност и ограничените поучения. Молете се за съживление между тях.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.