Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Обединени Арабски Емирства

Площ 77 700 км2 Пустиня и планини в Персийския залив. Седем Емирства: Абу Даби, Дубай, Рас ал Каймах, Аджман, Умм ал Кейуан и Фуджарах. Население: 2 502 400. Столица: Абу Даби с население 839 500. Официален език: Арабски. Общ брой езици: 20. Грамотност: 73%. Народностни групи 35: А - 16 Б - 14 В - 5 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 84,6%, християни 8,7%, хиндуисти 4,7%. Мисионери в ОАЕ 70 (1 на: 36 000 население).

Молитвени нужди:

1. Радикалните промени през последните две десетилетия направиха жителите на ОАЕ по-космополитни и отворени за нови идеи, но въпреки това ислямския фундаментализъм е увеличил забраните. Много от мюсюлманите са в ежедневен контакт с чуждестранните християни, но не всички вярващи имат възможност да споделят тяхната вяра поради законите на страната. Молете се за смелост, мъдрост и отворени арабски сърца за Евангелието.

2. Няколко християнски медицински агенции са били поканени да служат на хората в ОАЕ. Продължителността на тези служения е в зависимост от добрите взаимоотношения с властите. Християните служат при трудни условия с малко видими резултати и плодове. Молете се тяхната вяра за жътвата да бъде изобилно възнаградена.

3. Чуждестранните християни имат свобода за събиране и поклонение заедно. Молете се за многото английски, арабски, урду, филипински и индииски езикови домашни групи и събрания. В материалистичното общество те имат нужда от благодат да евангелизират техните собствени етнически групи. Има няколко обръщенци и съживление в някои от събранията. Тези християни се нуждаят дори от по-голяма благодат да евангелизират недостигнатите мюсюлмани.

4. Недостигнатите:
* Местното арабско население – и образованите граждани и неграмотните селяни са имали малък достъп до Евангелието.
* Множеството чуждестранни общности – емигранти от Иран, Пакистан, Сомалия, Судан и Тайланд нямат вярващи между тях.

5. Медийните средства за евангелизиране – в няколко книжарници се продава християнска литература. Видео касетите могат широко да се използват. Арабски предавания по радиото излъчвани от Сейшелските острови достигат ОАЕ. Молете се за ефективността на всички тези средства за печелене на души за Христос Господ.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.