Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Джибути

Площ 23 200 км2 Страната с най-високата годишна температура в света. Население: 546 000. Столица: Джибути, с население 289 000. Официален език: Френски и Арабски. Грамотност: 34%. Общ брой езици: 4. Народностни групи 9: А - 3 Б - 3 В - 3 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 94,6%, християни: 4,8 %. Мисионери в Джибути 25 (1 на: 22 000 население)

Молитвени нужди:

1. От 1975 г. тази страна е отворена за Евангелието. Нека това да доведе до основаването на здрави местни църкви.

2. Мисионерската работа е голямо предизвикателство в тази гореща земя. Работните условия – много трудни. Молете се за мисионерите и техните служения в образованието, общественото здравеопазване, превода на Библията, а така също и за нови Божии работници.

3. Малкото сомалийски и афарски вярващи са често изолирани и страдат от преследване от техните роднини. Много от християните са безработни, а някои са и неграмотни. Сомалийските вярващи се събират редовно за изучаване на Библията. Молете се от тези християни Бог да издигне лидери на национално ниво.

4. Най-слабо евангелизираните народи в Джибути :

* Главната територия на афарците се намира в Етиопия и Еритрея, където от години е забранено евангелизирането. Новият Завет на този език е публикуван през 1992 г. Молете се за основаването и развитието на първата афарска църква
* Сомалийците, които са ключът за евангелизирането на техните роднини зад граница. Радио FEBA излъчва 30 минутна програма ежедневно на сомалийски.
* Арабите, и местните и тези от Йемен се нуждаят от специфично служение насочено към техните духовни нужди.
* Етническите малцинства – гърци, французи и индийци са слабо изложени на жизнено важното християнско свидетелство.

Катар

Площ 11 400 км2 Полуостров в Персийския залив, който е почти изцяло пустиня. Население: 596 000. Столица: Доха, с население 225 000. Официален език: Арабски. Грамотност: 76%. Народностни групи 17: А - 5 Б - 6 В - 6 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 91,4%, християни 6,03 %, хиндуисти 2%. Мисионери в Катар – няма данни.

Молитвени нужди:

1.Преди 1985 г. не е имало вярващи в Катар. Няколко катарци са повярвали в Господ извън страната, но са пострадали много за него. Молете се те да станат ядрото на Катарската църква.

2.Чужденци от много нации живеят в Катар заради високите доходи. Християните са ограничени в техните свидетелства от стриктния контрол на властите. Само Англиканската църква има официален статут. Всички други Евангелски и Католически групи се събират по домовете. Молете се малките групи от вярващи между индийци, пакистанци, египтяни, западно европейци да бъдат успешни в свидетелстването си за техните собствени общности и на живеещите в голяма духовна тъмнина катарци.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тези страни.