Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Малдивски острови

Площ 298 км2. 1200 коралови острови в 19 административни групи, намиращи се на 600 км югозападно от Шри Ланка в Индийския океан. Само 202 острова са населени. Почти всички острови са между 1-2 м над морското ниво. Население: 286 223. Столица: Мале с население 70 000. Официален език: дивехи. Грамотност: 93%. Народностни групи: 8 А - 5 Б - 2 В - 1 (А са народи, евангелизирани под 50%, Б - народи, евангелизирани над 50% и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 99,41%, будисти: 0,45%, християни: 0,10%. Мисионери - няма данни.

Молитвени нужди:

1. Глобалното затопляне застрашава оцеляването на островите, поради покачващото се ниво на океана. Кораловите мини и увеличаващата се температура на океана в резултат на Ел Ниньо са убили много от коралите, които са основата на тези острови.Молете се тази съдба да предизвика много да потърсят грижещия се Бог, Който изпрати Исус.

2. Малдивците са все още между най-неевангелизираните нации в света. Никаква християнска мисионерска работа не е била разрешена. Дори християнската литература е забранена. И все пак, по различни начини някои малдивци са дошли до вяра в Исус през 90-те години на миналия век. Жестоко гонение от страна на властите през 1998 г. бе причината за затварянето и измъчването на 50 малдивци с подозрението, че са християни и експулсирането на 19 християнски чужденци от различни нации. Международната молитва и протест принудиха властите да пуснат малдивците от затвора. Молете се те да не се обезкуражат, но да живеят за Исус въпреки духовната преса, под която живеят.

3. Малдивските вярващи сега са физически свободни, но внимателно следени. Те са страдали от загуба на работа, не могат да се срещат заедно и да четат Писанията. Молете се тяхната вяра да бъде укрепена и техния живот да излъчва на другите красотата на Исус. Молете се също желязната ръка на властите да провокира мнозина да се запитат за диктаторското налагане в какво да вярват малдивците.

4. Други начини за свидетелстане - молете се за вечни плодове чрез:
* Свидетелството на малдивците в другите страни - много пътуват като моряци, студенти и т.н. Малдивски общества има също така в Шри Ланка и в индийските крайбрежни градове.
* Писанията, които се превеждат на дивехи - молете се тази работа да свърши скоро. Молете се също така за начини за внасяне на Библии и християнска литература - в Малдивите има остра цензура, която е стриктна. Само малки части от Писанията са на разположение сега.
* Християнското радио - FEBA излъчва 30 мин. ежеседмично на дивехи въпреки опитите на правителството да го спре.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.