Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Оман

Площ 300 000 км2. Заема планинската земя на югоизточния бряг на полуостров Арабия и стратегическият връх на полуостров Мусандам, който доминира влизането в Персийския залив. Население: 2 541 000. Столица: Маскат с население 600 000. Официален език: арабски. Общ брой езици: 13. Грамотност: 67,1%. Народностни групи 17: А 8 Б 7 В 2 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 92,66%, хиндуисти 3%, християни 2,54%. Мисионери в Оман - няма данни.

Молитвени нужди:

1. Бързите социални промени през 1970 г. трансформираха Оман. Богатството от нефта, увеличаващото се образование и отварянето към света разшириха мисленето на оманците. Младото поколение в частност гледат навън и са заинтересувани от нови идеи. Молете се много от тях да бъдат също отворени за духовна промяна. Въпреки, че робството е било премахнато преди много години, все още в Оман има дух на робство в отношенията причинявайки и други пречки за Евангелието в сърцата на оманците.

2. Недостигнатите. Цялото мюсюлманско множество е голямо предизвикателство. Има може би малцина местни вярващи, но никой от тях неизповядващ Христос открито. Молете се те да пораснат и да започнат да се срещат с другите вярващи. Няма нито един знаен вярващ между народа Махра, балучите на източния бряг и селското население, а така също и сред суахили говорящите.

3. Почти цялото християнско население е чуждестранно. Има четири центъра, където християните от над 30 деноминации и езици се срещат и където се провеждат службите на много езици. Няма забрани за евангелизиране на чужденците и има голям плод в обръщението на азиатците чужденци. Църквите са много активни, имащи домашни групи и различни библейски курсове. Молете се християните да живеят свят живот и ясно да отразяват Христос на техните невярващи съседи оманци и чужденци.

4. Християнските професионални работници. Молете се те да могат смело да споделят Евангелието ефективно като дават пример с живота си. Реформираната Църква в Америка е свършила добра работа тук от 1890, когато Самуел Цвемер, известният мисионер сред мюсюлманите и започнал да работи в Оман. Болниците, клиниките и мисионерските работници на тази църква са били включени в правителственото здравеопазване. Християните имат също силно присъствие в образованието и бизнеса. Молете се по всички тези начини Евангелието да бъде прокламирано чрез чистия начин на живот и ревностното свидетелство. Молете се техния брой да се увеличава. Молете се също за тяхната закрила и твърдост.

5. Други начини на свидетелствуване:
* Библейското Дружество има добро служение в разпространяването на Писанията на много езици всред чуждестранните общества. Сега те имат новопостроен Библейски център и книжарница. Разпространението на християнска литература на арабски изисква повече нови идеи - молете се за това.
* Християнските радиопредавания на арабски, се чуват ясно чрез FEBA и TWR. Имат значителна аудитория и някои от тях са дошли до Господа в резултат на това. SAT-7 има силен ефект чрез сателитните телевизионни излъчвания.
* Почти 2000 оманци учат на Запад. Молете се за ефективно свидетелство всред тях.
* Използването на Интернет се увеличава. Молете се това да бъде добър начин за достигането и обучаването на новото поколение оманци.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.