Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Индонезия 1 част

Площ 1 920 000 км2. Население: 210 295 000. Столица: Джакарта, с население 9 320 000. Административно деление: 24 провинции и 3 специални окръга. Официален език: индонезийски. Общ брой езици: 701. Грамотност: 78%. Народностни групи: 702 А - 288 Б - 130 В - 284. (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 82,9%, хиндуисти 1,9%, анимисти 1%, християни 15,43%. Мисионери в Индонезия 1595 (1 на 113 000 население).

Молитвени нужди:

1. Слава на Бога за растежа на църквата. Бог използва много събития за да се стигне до това:
* Комунистическият преврат през 1965 г. и неговите кървави последици, в които, може би, 500 000 комунистически симпатизанти бяха убити, но други станаха християни.
* Много номинални мюсюлмани се обърнаха към Христос.
* Животът на християните и тяхното живо, безстрашно свидетелство даде отражение върху обществото, което е повлияно от силите на окулта.
* Изливането на Святия Дух доведе до съживление през 60-те в Западен Тимор, през 70-те в Източна и Централна Ява, а през 80-те в някои от големите градове.

2. Външните предизвикателства за християните нарастнаха през 80-те. Правителството води политика на подкрепа и одобрение на Исляма. В някои места на страната, където мюсюлманите са мнозинство се стига до насилие, преследване на християните и изгаряне на молитвените домове. Молете се за:
* Водачите на нацията да не коленичат пред мюсюлманският екстремистки натиск, който ще поляризира страната и ще доведе до катастрофални резултати;
* Християните да могат да говорят с такт, любов и твърдост и винаги посветени на Евангелието.
* 60 -70 милиона номинални мюсюлмани да видят Истината, която е Господ Исус.

3. Вътрешната атака към Църквата от страна на дявола е не по-малка от външната. Както хвалим Бог за растежа на християнството така и да се молим за следното:
* Твърде голямата публичност и показност на някои водачи и църкви, които издигат човека и чудесата вместо Господ Исус, като по този начин провокират вниманието на тези, които се противопоставят на работата на Святия Дух.
* Твърде малкото учители за новоповярвалите. Много традиционни църкви не могат да се справят с големия поток новоповярвали, като така само се увеличава числото на номиналните християни.
* Неадекватното учителствуване е довело до много грешки, нарастване на либералната теология, синкретично християнство, смесено с окултизъм и анимизъм и спор около “Просперитетната теология” в повечето харизматични църкви.

6. Видението за евангелизирането на Индонезия е окуражаващо. Въпреки проблемите има свобода за евангелизация и мисионерство. Християните се нуждаят от баланс между дързостта и такта да споделят благата вест. Молете се за:
* Църква за всяко село в Индонезия. От 76 000 села 50 000 са без църкви.
* Жизнени църкви за всяка етническа група в страната. Около 130 народностни групи в Индонезия имат християнско население под 1 %. Молете се Индонезийската Църква да бъде способна да поеме това предизвикателство.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.