Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна страна

 

Япония 2 част

Площ 377 801 км2. Население: 126 800 000. Столица: Токио с население 34 500 000. Официален език: японски. Грамотност: 100%. Общ брой езици: 15. Народностни групи 27: А - 15 Б - 8 В - 4 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: шинтуисти 69,61%, нови религии 24,43%, атеисти 4,27%, християни 1,56%. Мисионери в Япония – 3500.

Молитвени нужди:

1. Мисионерското видение в Японската църква е достойно за аплауз. Почти 5000 мисионери са били или сега служат в 48 страни по света. Генерално църквите, обаче, имат не толкова сериозно разбиране за мисиите или проблемите на мисионерите, служещи в други култури. Има два малки мисионерски тренировъчни центъра, загърбени от някои японски църкви и мисии. Създаването в Токио на християнски университет е началото на главното обучение на бъдещи мисионери за службата им по света. Една от най-големите пречки за дългосрочно японско мисионерство е трудността от интеграцията на децата на мисионерите, когато те се завърнат от служба.

2. Мисии:

* В япония е лесно да влезе мисионер, но след това започват трудностите. Трудността на езика и азбуката, сложността на културата и промъкващото се влияние на демоничния свят са бариери за адаптиране и комуникация. Схващането на културата отнема години и много мисионери са все още в състояние на стрес. Високия стандарт на живот е предизвикателство за чуждестранните мисионери. Молете се за тях.
* Мисионерските агенции са често малки и кооперирането между тях е ограничено. Повечето са включени в основаване на църкви и евангелизаторство, но малко са намерили ключа за растеж. Молете се за лидерите, за правилните стратегии и за помазани от Божия Дух служения. Нарастването на броя на корейските мисионери е значително, имайки се предвид историческата вражда между двата народа. Корейските мисионери имат нужда от специални молитви за адаптация и ефективно служение.
* Възможности за мисионерска служба. Те са много, но най-голяма нужда има от евангелизиране, основаване на църкви и поучаване. Дългосрочните мисионери са от голяма нужда поради небходимостта от заучаването на езика и разбирането на културата. Желанието на 1/3 японски младоженски двойки да имат "християнска" сватба дава уникална възможност за свидетелстване, на все още невярващите участсници в сватбите.

3. Най-неевангелизираните области и народи в Япония.

* От 672 големи града все още има 9 без нито една църква. Това не се е променило за последните 10 години.
* От 2568 градове с население между 15 000 – 30 000 души в 1733 няма църкви.

* Множество селски области са едва засегнати с Евангелието. Японската църква има слабо разбиране за достигането на тези множество градове и села с минимално или без християнско присъствие.
* Управляващия елит е бил слабо повлиян от Евангелието. Молете се за императора, който е обвит в традицията и посветен според позицията си в Шинтуизма. Молете се за политиците, банкерите и индустриалците, които имат такова глобално влияние чрез своето лидерство.
* Аину – етнически несвързани с японците, но първи заселили се в Северна Япония. Те са били асимилирани в японската култура, но проучване на Аину културата показва нужда от специфично християнско свидетелстване.
* Екстремистките групиравки. Култове като: Аум Шинрикю и техните опити за масови убийства, левите групировки като Японската Червена Армия са добили лоша слава по света. Има около 1000 десни екстремистки групировки с около 120 000 членове. Всичко това показва една дълбока духовна нужда, която не е посрещната.
* Експлоатацията на жените. Японската мафия Якуза играе активна роля в трафик на 200 000 чуждестранни жени, които се използват в секс индустрията. Молете се за тази зла система да бъде разрушена, а жените освободени в дух, душа и тяло.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.