Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Япония 1 част

Площ 377 801 км2. Население: 126 800 000. Столица: Токио с население 34 500 000. Официален език: японски. Грамотност: 100%. Общ брой езици: 15. Народностни групи 27: А - 15 Б - 8 В - 4 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: шинтуисти 69,61%, нови религии 24,43%, атеисти 4,27%, християни 1,56%. Мисионери в Япония – 3500.

Молитвени нужди:

1. Япония е смесица от отвореност и неоткликване на Евангелието. Силите, свързани с идолопоклонството в храмовете и древното поклонение в домовете никога не са били предизвиквани. Молете се по-специално за:
* Възраждането на националистическия Шинтуизъм, който е враждебен на всичко неяпонско. Молете се християните да стоят твърди в Исус и да не правят компромис с вярата си, както това се е случило по време на Втората световна война. Правят се опити да се реинституират миналите злини като: кланянето на императора и милитаризма.
* Социалния живот. Искрения, учтивия, здраво работещ японец е твърде зает да обърне внимание на Евангелието и да разбере кое е добро и кое е зло или пък да разбере концепцията за грях понеже шинтуистите и будистите не вярват в Бог, който е Създател. Повечето японци считат религията за важна. 20% имат определена религия, но само 10% вярват в съществуването на личностен Бог. Молете се Святия Дух да им разкрие откровението за Бог и цялата нация да разбере греховното състояние.
* Новите религии. Растежа на Сока Гакай и другите религии през 50-те и 60-те години са били незасегнати от Евангелско свитеделстване. Около 100 нови религии се появяват всяка година – основани на окулта, поклонение на извънземни и т.н. Молете се за връзване на духа на измама.
* Младите японци се отвръщат от ценностите и етиката на техните родители и се прилепят към материалистичните удоволствия и притежание, към наркотици вместо към живот с Бога. Молете се за Божии начини, чрез които те да бъдат измъкнати от това състояние.
* Минималното влияние, което японския християнин е оказал върху демоните владеещи тази земя. Липсата на свидетелстване за Исус в индустрията, търговията, политиката е причина за размисъл. Християните обаче оказват влияние в моралния и социалния живот и са атракция въпреки малкия си процент.

2. Специфични слабости в Църквата.

* Липса на Библейско поучение. Християните се нуждаят от пълно обновяване на умовете си. Влиянието на демоничния свят, фалшивите философии и суеверия трябва да бъдат заместени от истинска теология и знание за Божието величие и святост. Молете се за нови водачи, писатели и евангелизатори, които да пръскат Божията истина в 21-и век.
* Неактивни църковни членове и отстъпничество. Посещението на богослуженията е слабо и намалява от 1995 г. Само 33% посещават службите седмично. Често християните са повлияни от шинтуистката религия, в която няма регулярни събирания и това мислене се прехвърля и върху християните.
* Липса на мъже в Църквата. Желанието за успехи и задоволяване на исканията на работодателите затруднява мъжете да се идентифицират със църквата и да бъдат активни в църковния живот. Жените са огромно мнозинство в църквите.
* Твърде малко активни и жизнени събрания. В 70% от църквите средния брой на членовете е по-малък от 30. Твърде много се очаква от пастора. Молете се пасторите да желаят да обучават хората си и да ги включват в служение за достигане на нехристияните.
* Липса на разбиране за съществуването на демони и духовна война въпреки съществуването на идолопоклонството, предсказанията и окултните нови религии. Много Евангелски пастори и теолози отричат съществуването на демони в Япония.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.