Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Северна Корея
(Корейска Народно Демократична Република)

Площ 123 000 км2. Население: 28 350 380. Столица: Пхенян, с население 2 614 000. Официален език: корейски. Грамотност: 91%. Народностни групи 6: А - 3 Б - 1 В - 2. (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: атеизъм 68%, шаманизъм и конфуцианизъм 29,5%, християни 0,6-2%. Мисионери няма.

Молитвени нужди:

1. Президентът на Северна Корея Ким Чен-ун е обожествяван чрез подмазваческа пропаганда. Молете се да дойде времето, когато Господ Исус ще бъде открито величаен вместо обикновен човек.

2. Църквата в Северна Корея е била място на съживление. През 1945 г. Пхенян е бил 13% християнски, а в северните части на страната християните са наброявали 400 000. Повечето от тях са избягали на юг по времето на Корейската война или са били избити, а църковните сгради разрушени. Малко се знае за тайната църква, освен че е оцеляла и може би расте. Молете се за благодат и издържливост на вярващите и за свобода.

3. Болшинството от населението никога не са чували името Исус. Знанието за Бог е тотално заличено чрез репресии, пълно подчинение и изолация от останалия свят. Молете се това незнание да бъде обърнато в познаване на Святия.

4. Севернокорейските студенти, които са учели в СССР и останалите комунистически страни от Европа са чули Евангелието, когато комунизма падна. Някои са приели Господ Исус преди да са се върнали в Северна Корея. Молете се те да стоят твърди и да растат духовно въпреки враждебната духовна среда.

5. Сегашните възможности за свидетелстване са ограничени:
* Радиото. Много южнокорейски станции, както и тези от о-в Гуам достигат Северна Корея, но почти всички те са заглушени от комунистите и само малцина могат да чуят тези Евангелски предавания.
* Корейските християни от Китай и другаде, които могат да посетят Северна Корея и да свидетелстват.
* Южнокорейските християни се приготвят от години за времето, когато Северна Корея ще се отвори за Евангелието. Молете се това да се случи скоро.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.