Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Кувейт

Площ 17 818 км2. Население: 2 000 000. Столица: Кувейт с население 1 300 000. Официален език: арабски. Грамотност: 79%. Общ брой езици: 3. Народностни групи 25: А - 6 Б - 13 В - 6 (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 87,43%, християни 8,17%. Мисионери в Кувейт - 37.

Молитвени нужди:

1. От времето на иракската окупация до сега Кувейт се е върнал към стабилността и благоденствието. Материализма се увеличава, а морала пада, но ограниченията върху християните остават. Молете се кувейтските лидери и хора да се отворят за християнската вяра, а не само за безбожните западни ценности. Само за няколко стотин кувейтци се знае, че са християни.

2. Чуждите етнически малцинства без желание приемат чужденци да им вършат повечето от работата. Малко чужденци са постоянни жители на Кувейт – повечето са с краткосрочни договори и много оставят семействата си за да работят в Кувейт. Над 1 милион души се намират по този начин в Кувейт, въпреки широко разпространеното лошо отношение към чуждата работна сила.
* Палестинците и египтяните работят от дълго в Кувейт, но са дискриминирани поради мисленето, че са сътрудници на Саддам Хюсеин по време на войната в залива. Повечето от християните между тях са номинални. Молете се тяхното слабо духовно състояние и лошо отношение от страна на правителството да бъде обезличено от работата на Святия Дух, а истинските вярващи да намерят възможности за споделяне на тяхната вяра по правилния начин.
* Азиатците, които идват главно от Южна Азия и Филипините, са в най-голяма степен представени като работна сила. Голям брой от тях работят при трудни обстоятелства и инциденти с насилие и изнасилване на жени не са рядкост. Молете се Божията благодат да бъде върху вярващите и неспасените в тези етнически малцинства.
* Хората от Средния Изток. Повечето от тези етнически групи са недостигнати с Евангелието, най-вече иранците и бедуините. Молете Господ да ги огрее със своята светлина на спасение.

3. Чуждите християни печелят позиции поради молитвите си и помощите по време и след иракската окупация. Има осем места, където църквите се събират публично в Кувейт, две от които са католически. Националната Евангелска Църква е дала подслон на 35 християнски общности, които имат събирания с бивша болница. Болшинството са индийци и някои араби. Службите се провеждат на английски, арабски, урду и малиали. Молете се вярващите да имат пълна свобода за поклонение и свидетелство и техния живот да посочва Господ Исус като Спасител.

4. Много кувейтци пътуват до други страни, като туристи, бизнесмени и студенти и някои от тях са станали християни. Страх от репресии често ги кара да не се връщат в Кувейт. Молете се за мъдрост и смелост в тези обръщенци и за товар за достигане на техните сънародници.

5. Християнската литература е стратегическо служение в Кувейт. Две християнски книжарници са насолили усилията си да направят Писанията достояние за всички в Кувейт.

6. Християнските медии са важна част от комуникирането на Евангелието при сложната ситуация в Кувейт. Молете се за:

7. Радиоизлъчванията – покриват се от Сейшелските острови (21 часа седмично) и Кипър (10 ч/седм.) Молете се за широка аудитория и вечни плодове.

8. Християнските видео и аудио касети - за ефективна дистрибуция. Филма "Исус" на видео касета широко, но потайно разпространяван.

9. Сателитните излъчвания да се използват, като чрез тях се излъчват качествени, арабски програми. SAT – 7 и Библейския канал се справят успешно.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.