Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Китай 7 част

Провинциите на Китай

Пекин. Територия: 23 000 км2 – столицата на Китай. Население: 13 500 000. Религия: християни 4,4%.

1. Китай се управлява от Пекин. Молете се за лидерите на нацията – за мъдрост, човечност, търсене на доброто на хората, а не себеинтереса и смелост да се направят дълго отлагани икономически и политически решения, съществени за бъдещето.

2. Комунистическите власти упражняват здрав контрол над християните и християнските дейности, като те са изключително жестоки срещу неофициалните служения. В Пекин има само 8 регистрирани Църкви. Тайните Християни са около половин милион. Молете се за продължаващо Евангелизиране на столицата.

Провинция Сичуан. Територия: 426 000 км2 – провинцията на пандите, разположена на р. Янгдзе, с голямо производство на ориз, обградена от планини. Население: 87 681 000. Столица: Ченгду. Религия: ламаистичен будизъм 4%, християни 1,4%.

1. До скоро Сичуан е била провинцията с най-малобройно християнско население сред китайците Хан. Молете се духовните планини, които обграждат да бъдат преодолени и милиони да се обърнат към Христос.

2. Столицата Ченгсу с над 5 милиона души е ключов град за цял Западен Китай, но има само две официално регистрирани църкви с около 3 000 вярващи, докато домашната църква наброява около 50 000. Молете се за този нуждаещ се град и за тези, които искат да го достигнат.

3. Етнически малцинства, характерни за Сичуан. Те наброяват 4 милиона в 44 народностни групи, но в 33 от тях няма християни и не се знае за работа сред тях:
* Главните групи без свидетелство са: Кианг, тибетските групи – Суоди, Мосуо, Енши Миао и т.н. Много от тези народи говорят напълно различни езици.
* Племето Нозу, които са предизвикателство. Те са горд народ, които в миналото са били господари на Хан китайците, те са известни със своето насилие, военолюбие, заплахи и политеизъм. Молете се тази духовна крепост да бъде превзета.

Провинция Тянжин. Територия: 11 300 км2 – т.н. пристанище на Пекин. Население: 9883000. Религия: мюсюлмани 1,8%, християни 2,3%.

1. Църквата е почти толкова силно контролирана, както и в близкия Пекин. Католиците се справят по-добре от протестантите в Божията работа. Молете се за отслабване на комунистическия контрол и за по-голям църковен растеж.

Тибет. Територия: 1 222 000 км2 – високо безплодно Тибетско плато на север от Хималаите. Население: 2 500 000. Столица: Лхаса. Религия: ламаистичен будизъм 80% в две фракции "Жълтите шапки" и "Червените шапки", примесен със религията Бон, мюсюлмани 0,2%, християни 0,2%.

1. Тибет продължава да бъде международен проблем. През 1950 г., когато Китай го завладява, загубил своята независимост на теократична будистка държава. Комунистите систематично търсят да разрушават културата, религията и етническата идентичност на тибетските хора. Над 1 милион души са загубили живота си, а други 100 000 души са били принудени да избягат, включително и тибетския духовен водач Далай Лама. Молете се за справедливо и мирно разрешение на този въпрос.

2. Тибетския будизъм е като затвор за хората. Има силно демонично връзване, религията Бон с нейното омилостивяване на духове и окултизъм е пропита в обществото. В миналите векове са правени са кръвни завети със силите на тъмнината – това трябва да се разчупи. Официално все още има 1780 будистки манастири и 46 000 монаси. Молете се тези настоящи страдания на тибетците да бъдат употребени от Бог за духовната им свобода.

3. След векове на провалени опити и малък плод в Тибет има може би 1000 евангелисти и 2000 католици. Молете се за християнското радио, филма "Исус", личното свидетестване на християните от околните провинции да достигне тибетците. Около 500 000 тибетци живеят като бежанци в Непал, Индия и на Запад, където са по-лесни за достигане.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.