Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Индия
(9 част)
Щатите на Индия

Сиким. Територия: 7 100 км2. Население: 510 000. Столица Гангток. Религия: хиндуисти 67%, будисти 27%, християни 5%, мюсюлмани 0,9%.

Молитвени нужди:

1. От 1994 г. в Сиким има по-малко ограничения на религиозната свобода от когато и да било преди. Въпреки отминалите ограничения и време на гонения християните са се увеличили сред племето Лепча и сред непалците. През 1999 г. е имало 300 църкви и християни наброяващи почти 30 000, главната църква е Евангелската Презвитерианска, но също има и свободни и петдесятни църкви. След 1997 г. има много по-голяма кооперация и общение между църквите. Молете се това единство да се запази и да бъде насочено в мисионерството.

2. Главните предизвикателства пред Църквата са:
* Да достигнат северните части на Сиким, където живеят главно будисти. Има много малко християни между племето Ботя и тибетците.
* Да достигнат близките Бутан и Тибет, които са затворени за Евангелието.

3. Племената Лепча и Ботя са местни и са главно будисти, но са били културно и политически подтиснати. Лепча продължават да бъдат откликващи на Евангелието. Молете се да намерят тяхната идентичност и мотивация, следвайки Исус. През 1999 г. е на езика Лепча бил преведен филма "Исус".

Тамил Наду. Територия: 130 000 км2. Население: 65 300 000. Столица Мадрас. Религия: хиндуисти 88,6%, християни 5,7%, мюсюлмани 5,5%.

Молитвени нужди:

1. Християните са нараснали значително за последните 20 години – 4 милиона в 60 000 църкви. В Мадрас има около 12% християнско население в 2 000 събрания. Единството между вярващите дава надежди за бъдещ растеж. Молете се за:
* Преодоляване на привързаността към кастите от стария живот, която спъва растежа на християните и единството между тях.
* Християнските лидери да имат добра администрация, реално отношение към парите и свят живот.
* Видението за молитва, Евангелизиране и мисионерстване в цяла Индия.

2. Най-неевангелизираните – въпреки голямото християнско присъствие много прослойки от населението остават недостигнати:
* Болшинството от християните са в Мадрас и южните области. Петте централни и северни области са с по-малко от 2% християни. От 3 311 големи населени места 57% са нямали християнски работници през 1998 г.
* 5 от големите народностни групи – Брамин, Вишвакарма, Ахир, Койколан и Бойя имат само по няколко стотин християнина.
* Тамилко говорящите мюсюлмани Лабай имат една шепа християни и само няколко християнски работника.
* Племената живеещи в джунглите. Най-малко 10 племена са без църкви. Хващачите на змии и плъхове, които са от племето Ирулар са 1% християни и само 300 християни са известни между тамилско говорящите Малаяли.
* Църквите от "Асамблея на Бога" съществуват в Тамил Наду от 1973 г. Те са започнали със 7 члена, а през 2000 г. са имали вече 800 църкви. Молете се това служение да продължи да процъфтява.

Трипура. Територия: 10 500 км2. Население: 3 590 000. Столица Аргатала. Религия: хиндуисти 85,3%, мюсюлмани 7,1%, будисти 4,6%, християни 3%.

Молитвени нужди:

1. Местните хора са станали малцинство в техния собствен щат: Поради масовата имиграция на бенгалци за последните 40 години. Бенгалците са взели политическата и икономическа власт, отстранявайки по този начин местното население. През 1980 г. това е довела до въоръжени сблъсъци между двете племена. Този щат има безпрецедентен отклик към Евангелието. 6 племена сега са християни, в други 7 този процес тече. Християните обаче са гонени и от анимистите, и от хинду екстремисти.

2. Най-неевангелизираните – тяхното състояние няма да се промени докато не се увеличи броя на работниците сред тях. Молете се за:
* Бенгалското малцинство от 2 милиона не откликва на Евангелието. Между тях има само около 100 християни и много малко служители има да работят.
* Будистите Чакма, наброяващи 40 000 бавно се отварят за Благовестието.
* Племето Трипура са по-отворени и между тях сега има 30 баптистки църкви. Повечето са анимисти, но насилие и подкупи са използвани за обръщането им към хиндуизъм.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.