Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Индия 2 част

Площ 3 204 000 км2. Население: 1 милиард. Столица: Делхи, с население 10 316 000. Административно деление: 25 щата и 7 обединени територии. Официален език: хинди и английски. Общ брой езици в Индия: 1652. Грамотност: около 20%. Народностни групи: 432 А - 8 (което я прави страната с най-много недостигнати народи в света) Б - 58 В - 56. (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: хиндуизъм 78,8%, мюсюлмани 12%, сикхи 1,92%, будисти 0,7%, християни 2,98%. Мисионери в Индия 766 (1 на 1 305 500 население).

Молитвени нужди:

Недостигнатите народи в Индия. Никоя друга територия на света няма такова разнообразие и концентрация на недостигнати народностни групи.
* Северно индийските равнини с тяхното многомилионно население. Християните са се провалили да окажат значително влияние върху хиндуистките касти. Молете се за правилната стратегия за евангелизирането на всяка каста и основаването на църкви между тях. От 6400 касти само около 100 са дали някакъв плод като награда за страданията на Спасителя.
* По-висшите касти са показали много малък открит отклик на повика на Христос. Молете се за брамините (свещеническата каста), кшатриите (военните) и вайзиа (търговците), така щото гордостта им да бъде премахната от изобличението за техния грях. Молете се за правилния достъп за печелене и обучаване на всяка група.

* Селското население. Над 70% от индийците живеят в 700 000 села. Само около 65 000 села имат църкви - повечето от тях са в Южна и Северо-източна Индия, докато Централна и Северна Индия има огромна нужда от работници.
* Мюсюлманското малцинство от 120 милиона души е едно от най-големите и достъпни мюсюлмански общества в света. Мюсюлманите са управлявали голяма част от Индия за период от 600 години. Евангелизаторското усилие и увеличаващият се отговор сред мюсюлманите са били събитие през 80-те. Може би сега сред тях има няколко хиляди мюсюлмани, които са се обърнали към Исус, но преследванията са били жестоки за много от тях. Молете се за петте агенции и 150-те мисионери работещи между мюсюлманите.
* Големите градове с тяхното експлодиращо население. Много територии са недокоснати и малко са правилните стратегии, които са били приложени за достигането на хората, живеещи в големите градове като: Бомбай, Калкута, Делхи, Мадрас, Кампур, Варанаси и др. Много хора там живеят в презряна бедност и без домове. Това е едно от най-големите предизвикателства за Евангелието през следващите години.
* Младите хора, забравени от църквите поради липса на интерес и обучени хора за работа с тях. Милиони са младежите, които имат нужда да бъдат достигнати.
* Студентите, наброяващи почти 4 милиона в 176 университета и 6380 колежа. Голяма част от тях са пристрастени към наркотици. Молете са за ясно, жизнено важно, християнско свидетелство за тях.
* Тибетските бежанци, наброяващи около 450 000 и пръснати из Индия в специални области и лагери, където християнското свидетелство рядко се позволява. Между тях има само 3 църкви с 6 пастора. Болшинството от тибетците остават вързани в техните суеверия и Ламаистичен Будизъм.
* СПИН, който бързо става главен проблем в Бомбай и Калкута. През 1991 г. са били открити около 500 000 вирусоносители. Големината на това бедствие, което може да засегне Индия е едва оценено от властите или християните. Молете се да има християнски служения, които да работят със засегнатите семейства от СПИН.
* Страдащите от проказа, наброяващи 3,2 милиона. Християнски агенции служат на тези хора с любов и грижа.
* Слепите. В Индия има 10 милиона слепи хора, които представляват повече от 25% от слепите в целия свят. Малцина от тях са се научили да четат Брайл и много са малко материалите на Брайл на индийските езици. Организацията “Факла за слепите” се е посветила да осигури цялата Библия на Брайл на 12 от главните езици в Индия. Молете се това тяхно дело да бъде благословено от Бог.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.