Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Индонезия 2 част

Площ 1 920 000 км2. Население: 210 295 000. Столица: Джакарта, с население 9 320 000. Административно деление: 24 провинции и 3 специални окръга. Официален език: индонезийски. Общ брой езици: 701. Грамотност: 78%. Народностни групи: 702 А - 288 Б - 130 В - 284. (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: мюсюлмани 82,9%, хиндуисти 1,9%, анимисти 1%, християни 15,43%. Мисионери в Индонезия 1595 (1 на 113 000 население).

Молитвени нужди:

1. Нуждата от зрели духовни лидери никога не е била толкова голяма, така че молете се за:
* Развитието и ефективното израстване на лидерите.
* Библейски училища в различните части от страната, доста от които са евангелски и снабдяват нуждата от пастори за селските области.
* Духовното качество и посвещение на тези, които са теологично образовани. Молете се за тях да имат желание да служат в по-малко приветливите части на Индонезия заради Исус.
* Написването и публикуването на повече евангелска теологична литература и за увеличаване на броя на евангелските пастори сред Лутеранските и Реформираните църкви.

2. Развитие на мисионерското видение. Историята и произхода на индонезийското християнство са уникални и могат да окажат значителен принос в световната евангелизация. Молете се за:
* Църквите да бъдат “запалени” от предизвикателството на стотиците недостигнати народи в тяхната собствена страна и в другите нации от Азия и Африка. Те имат човешките и финансовите ресурси да го направят.
* Изпращането на християни - индивидуално и в екипи като преселници в неевангелизираните райони с цел основаване на църкви. Това не е толкова трудно във все по-хомогенното общество.
* Индонезийските мисионерски агенции, които се увеличават. Молете се по-голям брой от тях да изпращат мисионери отвъд границите на Индонезия.

3. Младите хора са голямо мисионерско поле, но много малко е направено за евангелизирането им. Индонезия има 36 милиона ученици и 1 200 000 студенти.

4. Работата на чуждестранните мисионерски агенции е била благословена от Бог въпреки бюрократичните и географски пречки и светския дух. Слава на Бога за плодоносното служение на Германските и Холандски мисии преди Втората световна война и много други интернационални мисии след това. Стойте с тези братя и сестри в битката за:
* Визите. Редовното затягане на ограниченията за влизане в Индонезия. Престоят и служението на мисионерите е значително намалял през 90-те. Молете се за тези, които Господ иска в Индонезия да получат визи.
* Нововъведените служения за тези, които са призвани в Индонезия като бизнесмени, учители, студенти и т.н. Молете се за доброто сглобяване на екипи, образувани от мисионери от различни нации.
* Мисионерите, които са концентрирани в анимиските области на Западен Калимантан и Айран Джая, където младите църкви биват довеждани до зрялост. Взаимоотношението Църква-Мисия е област, която трябва да се покрие с молитва.
* Голямата нужда от мисионери в Суматра, Нусатенгара, Сулавези и Източен Тимор. Молете се нито един остров да не остане без индонезийски или чуждестранен мисионер.

5. Опазването и закрилата на новоповярвалите. В общество, където мнозинството изповядва Ислям има реална опасност новоповярвалия да бъде отлъчен от семейството и работата си. Молете се те да останат верни на Господ Исус.

6. Помощни служения:
* Преводът на Библията - на 129 езика. Една от най-големите нужди за превод в света.
* Духовната литература - огромно търсене, а малко предлагане.
* Филмът “Исус” - молете се да се показва из цялата страна и за закрилата, пътуванията и ефективни връзки на 30-те екипа, които го прожектират с църквите.
* Мисионерското летене - това е огромна необходимост за християнските работници в тази голяма и планинска островна страна, но тази необходимост е скъпа и опасна. В някои области на Калимантан, Сулавези и Айран Джая мисионерската работа е невъзможна без летене. Молете се за пилотки екипи средства и Божията закрила върху това дело.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.