Азербайджан 
 Албания 
 Алжир 
 Афганистан 
 Бангладеш 
 Бахрейн 
 Бруней 
 Буркина Фасо 
 Бутан 
 Виетнам 
 Гамбия 
 Гвинея 
 Гвинея-Бисау 
 Джибути 
 Египет 
 Еритрея 
 Израел 
 Индия 1 
 Индия 2 
 Индия 3 
 Индия 4 
 Индия 5 
 Индия 6 
 Индия 7 
 Индия 8 
 Индия 9 
 Индия 10 
 Индонезия 1 
 Индонезия 2 
 Индонезия 3 
 Индонезия 4 
 Ирак 
 Иран 
 Йемен 
 Йордания 
 Казахстан 
 Камбоджа 
 Киргизстан 
 Китай 1 
 Китай 2 
 Китай 3 
 Китай 4 
 Китай 5 
 Китай 6 
 Китай 7 
 Китай 8 
 Китай 9 
 Китай 10 
 Китай 11 
 Китай 12 
 Кувейт 
 Лаос 
 Либия 
 Ливан 
 Мавритания 
 Малайзия 
 Малдиви 
 Мали 
 Мароко 
 Мианмар 
 Монголия 
 Непал 
 Нигер 
 ОАЕ 
 Оман 
 Пакистан 
 Сауд.Арабия 
 Сев.Корея 
 Сенегал 
 Сингапур 
 Сирия 
 Сомалия 
 Судан 
 Таджикистан 
 Тайван 
 Тайланд 
 Тунис 
 Туркменистан 
 Турция 
 Узбекистан 
 Чад 
 Шри Ланка 
 Япония 1 
 Япония 2 

 

Предишна странаСледваща страна

 

Бутан

Площ 47 000 км2. Население: 748 165. Столица: Тхимпху, с население 31 000. Официален език: дзонгкха. Грамотност: 18%. Общ брой езици: 11. Народностни групи 21: А - 17 Б - 3 В - 1. (А са народи, които са под 50% евангелизирани, Б - народи над 50% евангелизирани и със значително християнско присъствие, В - над 60% християни). Религия: ламаистичен будизъм 70,1%, хиндуизъм 24%, мюсюлмани 5%, християни 0,38%. Мисионери в Бутан 72 (1 на 10 391 население).

Молитвени нужди:

1. До 1965 г. Бутан е бил отворен за Евангелието. Тази свобода е довела да успех в печеленето на души от няколкото християнски работници. В последствие забрана за евангелизирането влиза в сила и сега Бутан е страна със силно ограничение на християнските събирания и дейности. Молете се тази страна да бъде осветена от Евангелието на Господ Исус.

2. Правителството принуждава непалското малцинство да приеме бутанските обичаи, език и начин на обличане. Това е довело до бунтове и тероризъм. Много непалци са били изгонени от Бутан или са избягали в Индия и Непал. Молете са за краля и неговото правителство и за тяхното мъдро управление, което да даде мир и свобода за всички граждани на Бутан.

3. Мнозинството бутанци са будисти и християните между тях наброяват само около 120-150 души. Повечето от тези вярващи са изолирани един от друг с малки възможности за общение, а някои са пострадали за вярата си. Молете се за жизнено важното общение сред тези християни.

4. Броят на вярващите всред бутанските непалци расте от 1970 г. чрез пламенното свидетелствуване на вярващи от Бутан и Индия. Молете се за тези вярващи, които срещат нарастваща опозиция от страна на властите.

5. Мисиите са добре дошли да работят в Бутан чрез болниците за прокажени, в селското стопанство и чрез образователни програми, но само ако не са обвързани със свидетелство за Исус. Молете се за това мълчаливо свидетелствуване на мисионерите и за премахване на ограниченията за влизане в Бутан и духовна свобода за християнските работници там.

6. Индийските вярващи, живеещи на границата с Бутан са активни в евангелизирането и разпространението на християнска литература всред посетителите от Бутан. Много от християните в Бутан са дошли до Господ по този начин. Молете се също бутанските студенти в Индия и страните по света да чуят Евангелието.

7. Християните на правителствена служба - повечето са индийци и няколко западноевропейци. Те имат добра възможност да свидетелстуват по цялата страна. Молете се за тези християни, които работят в такова разочароващо и самотно положение.

8. Преводът на Библията напредва бавно. Части от Новия Завет са преведени на дзонгкха, но главният преводач е починал. Молете се за нови надарени работници в тази област и Новият Завет да бъде отпечатан и да отиде в ръцете и сърцата на бутанците.

9. Радиопрограмите на дзонгкха и шарчоркха се приготвят за излъчване. Нека те да извършат Божията съвършена воля.

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.